Tämä on myös perheemme herkkuruokaa. Ohje on kiertänyt kummitädiltäni äidille ja myöhemmin minulle.
1/2kg porsaan ulkofilettä
suolaa
paprikamaustetta
Leikkaa fileiksi ja painele hieman litteämmiksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja paprikamausteella ja pyöritä molemin puolin vehnäjauhoissa. Ruskista kevyesti pannulla rasvassa.
Kastike:
2dl kermaviiliä
4dl kermaa (omasta mielestäni paras vaihtoehto "kevyt ja paksu ruokakerma", mutta makuasia..)
valkopippuria
suolaa maun mukaan
hienonnettua persiljaa
Sekoita kermaviili, kerma, mausteet ja persilja keskenään. Lado ruskistetut lihat uunivuoan pohjalle ja kaada päälle kermaviili-kermaseos. Uuniin 175 asteeseen reilun tunnin ajaksi.
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa.
Kommentit